HTML

Várak, kastélyok, templomok

Várak, kastélyok, templomok Magyarországon és a világban

Friss topikok

  • Somlyai Zoltán: Hány szellemi fogyatékos és milyen szelemi sérűltek. Mozgás korlátozotak-e vagy nem. (2014.06.13. 00:22)

Címkék

Archívum

2011.07.22. 11:44 várak, kastélyok, templomok

 

 

Sáripusztán, Kéthely mellett a Hunyadiak egykori, barokk stílusban megépített kastélya látható. Ma nem látogatható, csak kívülről csodálható meg. Szomorú állapotban van. A nem is olyan régen még szép kastély elhagyatva, szinte gazdátlanul pusztul. A szociális otthonként működő intézmény egy részének tetőzete leégett, kiürítették, azóta ideiglenes fedést kapott,és várja a sorsa jobbra fordulását.

A XVIII. században épült.Barokk stílusú kastélyt a Hunyadi család építtette. 1912-20-ban jelentősen átépítették, ma ez a formája látható. Az államosítás után értelmi fogyatékosok szociális otthonaként funkcionált.

Tízhektáros parkjában több ritka fafaj is megtalálható, mint a kolorádófenyő, az ostorfa.

2 komment

Címkék: kéthely kastély hunyadi

A bejegyzés trackback címe:

https://varak-kastelyok-templomok.blog.hu/api/trackback/id/tr963088691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Somlyai Zoltán · https://soundcloud.com/apeymusic 2014.06.12. 16:14:26

Érdeklődnék hogy hóll tallálható a Hunyadi Kastély. És túdnak e rólla wikpédiát akarom mondani történelmi dolgokat hogy hogyan is nézet ki a Hunyadi kastély. És a szociális óthón ként működő ház áttelepithető-e. És mien Szociállis munkák folynak benne.

Somlyai Zoltán · https://soundcloud.com/apeymusic 2014.06.13. 00:22:51

Hány szellemi fogyatékos és milyen szelemi sérűltek. Mozgás korlátozotak-e vagy nem.
süti beállítások módosítása